Werkplaats

Index Elektro heeft een aantal productgroepen die grotendeels in onze eigen ATEX en IECEx gecertificeerde werkplaats in Zuidland worden geassembleerd.

In de productgroep Ex behuizingen leveren wij verschillende soorten behuizingen die aan de hand van de toepassing en specificatie worden samengesteld. Grofweg kunnen wij de verschillende behuizingen opdelen in 3 groepen, te weten de drukvaste Ex d behuizingen, de verhoogd veilige Ex e behuizing en de overdruk behuizingen Ex p.

In onze werkplaats hebben wij alle benodigde faciliteiten om deze verschillende behuizingen te kunnen bewerken.

Op onze zelf ontworpen freesmachine worden de glasvezelversterkte behuizingen voorzien van gatenpatronen voor kabelwartels, drukknoppen, signaallampen, schakelaars, ampère en voltmeters, service vensters en dergelijke. Daarnaast staat er een ponsmachine voor de roestvrijstalen behuizingen en een kolomboormachine voor de aluminium behuizingen. Rail- en bedradingkokerscharen completeren de apparatuur voor de mechanische bewerkingen.

Behalve de mechanische bewerkingen wordt de bedrading, desgewenst voorzien van draadnummers, in de behuizingen aangebracht en aangesloten. Voor de verschillende systemen hebben wij de plotters gereedstaan. Verder staan de diverse meetinstrumenten te wachten om de behuizing te testen op functionaliteit en voor het uitvoeren van de verschillende ATEX/IECEx verplichte routine testen.

Tevens werken wij in onze werkplaats aan verlichtingsarmaturen, bedienings- en signaleringskastjes, schakelaars en diverse andere explosieveilige materialen.