Index Elektro B.V.
Volg ons:
 
  Nederlands
  English

KWALITEIT

Testapparatuur voor explosieveilige productenKwaliteit is een van de pijlers van INDEX ELEKTRO. De directie heeft verklaard te willen voldoen aan de gestelde en de verwachte wensen van klanten met betrekking tot levertijden, veiligheid, kwaliteit en service.

Om kwaliteit te kunnen leveren moeten  producten en samengestelde  behuizingen voldoen aan alle normen en regelgeving, de eisen van onze klanten en natuurlijk aan de eisen die Index Elektro stelt.

Om deze kwaliteit te kunnen garanderen wordt ieder afzonderlijk product bloot gesteld aan een groot aantal testen. Een deel van deze testen wordt uitgevoerd in onze vestiging te Zuidland, een ander deel vindt plaats in onze fabrieken wereldwijd. Om u een hiervan een indruk te geven hebben we een aantal testen nader belicht.

 

Drukvastheid

Bij deze test wordt vastgesteld of het product bestand is tegen een explosie van binnen uit.
Dit wordt getest door het omhulsel (behuizing) te vullen met lucht tot zo’n 10 Bar, of door deze op een waterdruk van maximaal 16 bar te zetten. Uiteraard mag het onderdeel hierdoor geen gebreken gaan vertonen.

 

Stofkast voor het testen van explosieveilige producten


Stof- en waterdichtheid
De meeste producten worden getest op stof- en waterdichtheid. Bij de stofdichtheidstest worden de producten in een zogenaamde stofkast geplaatst. Nadat ze voor een vastgesteld aantal uren een stofwerveling  hebben doorstaan wordt vastgesteld of ze voldoen aan de gewenste stofdichtheid.

 

Spoelmachine voor het testen van explosieveilige producten

Bij de waterdichtheidstesten  wordt  de invloed van water vastgesteld. Bij deze test wordt het product blootgesteld aan waterdruppels, waterstralen en zelfs volledige onderdompeling.

In nevenstaande spoelmachine wordt er van alle kanten water gespoten op onze contacten.

Nadat de stof en waterdichtheid testen zijn uitgevoerd, kan de IP waarde worden vastgesteld (IP = Ingress Protection).

 

Vriezer voor het testen van explosieveilige producten

Testen van minimale en maximale omgevingstemperatuur

Om deze test uit te voeren wordt gebruik gemaakt van ovens en vriezers waarin de producten gedurende enige weken worden verwarmd en vervolgens gekoeld tot ca. 50 graden onder nul. Direct nadat ze uit de vriezer komen wordt vastgesteld of de producten nog steeds voldoen aan alle gestelde eisen.

 

Slagvastheid test (impacttest)

Bij deze test wordt vastgesteld of een product bestand is tegen een slag of stoot van buitenaf. De eenvoudigste manier om dit te testen is door een bepaald gewicht van een vastgestelde hoogte op het product te laten vallen. Hierna mag het product geen mechanische gebreken vertonen.

 

Mechanische levensduur test

Bij de producten met mechanische bewegingen wordt vastgesteld hoeveel keer de beweging kan plaatsvinden zonder dat er gebreken ontstaan. Daarom kunnen wij dan ook garanderen dat bijvoorbeeld onze eindschakelaars 8 tot 10 miljoen keer probleemloos kunnen schakelen.

 

UV-test

Bij deze test wordt de invloed van UV-straling (bijvoorbeeld zon- of TL-licht)  op het product vastgesteld. Nadat het product  in een lichtkast aan  UV-straling is blootgesteld, wordt er opnieuw een slagvastheid test uitgevoerd en wordt getest of de IP waarde niet is afgenomen.

 

Kalibers voor het testen van explosieveilige producten

Schroefdraad controle (kalibertest)

Volgens de normering moeten alle schroefdraden binnen een vastgestelde tolerantie liggen. Om dit vast te stellen zijn er bij INDEX ELEKTRO kalibers aanwezig om zowel inwendig schroefdraad (tapgaten in behuizingen) als uitwendig schroefdraad (bijvoorbeeld wartels) te testen.

 

 

Visuele controle

Lasergraveermachine voor het markeren van explosieveilige producten Alle halffabrikaten of handelsproducten worden bij binnenkomst visueel geïnspecteerd. Hierbij wordt bijvoorbeeld gelet op beschadigingen of afwijkingen. Kwetsbare delen worden na goedkeuring meteen voorzien van een bescherming waardoor verzekerd is dat tijdens het productie proces alles in optimale conditie blijft. Een mooi voorbeeld van visuele controle is de INDEX ELEKTRO kabelwartel. Pas na visuele inspectie en kalibertest wordt deze voorzien van de juiste EX markering welke aangebracht wordt door middel van een lasergraveermachine.

 

Testen van besturingspanelen

Nadat een besturingspaneel uit productie komt wordt vastgesteld of deze voldoet aan alle normen en door de klant gestelde eisen. Hiervoor maken we gebruik van deze testen:

Verder wordt regelmatig gebruik gemaakt van een FAT protoctol (Factory Acceptance Test) waarbij de eindgebruiker de gelegenheid heeft om zelf vast te (laten) stellen dat het product aan alle eisen voldoet.

 

Uitgangscontrole

Alle producten worden voor verzending nogmaals gecontroleerd zodat wij er zeker van kunnen zijn dat we de juiste artikelen en de juiste aantallen versturen. Deze controle wordt vastgelegd door het invullen van een uitgebreide checklijst. Ook besteden wij veel aandacht aan het verpakken van de producten, zodat we zeker zijn dat deze onbeschadigd bij de eindgebruiker aankomen.

 

Periodiek overleg


Periodiek overleg op het kantoor van Index ElektroAlle zaken die met kwaliteit te maken hebben worden tijdens het periodiek overleg aan de orde gesteld. Iedereen binnen onze organisatie is zich bewust dat kwaliteit voor ons de hoogste prioriteit heeft. Met name verbeterpunten komen ruimschoots aan de orde. Eventuele gebreken en tekortkomingen worden geëvalueerd en geanalyseerd. Terugkerende tekortkomingen worden hierdoor snel gevonden en passende oplossingen worden direct ingevoerd. Natuurlijk is er ook regelmatig contact en inspectie bij alle fabrieken die voor ons werken.

 

Kwaliteitssystemen

Mede dankzij bovenstaande aanpak en visie op kwaliteit, is INDEX ELEKTRO al sinds onze oprichting in het bezit van zowel een gecertificeerd kwaliteitssysteem volgens ISO9001 en volgens ATEX directive 94/9/EC.

Diverse certificaten in het bezit van Index Elektro